keskiviikko 23. marraskuuta 2011

62. Tuupping

Joo tälläviikolla meijään koulutuntien aiheena oli tosiaan joku kankiköpöstely ja taivutusket estevalmennuksessa. Eilen menin sitten rillalla, jolla ei oo ollu vissiin pitkään aikaan, tai sitten ei ollenkaan kankia suussa, joten se oli aika jännittynyt, eikä mun kemotus auttanut yhtään asiaa. Se koko tunti olikin sitten semmosta samallaista saatöö että joopajoo. tästä ainakin opimme, etten laita enää rillalle kankia suuhun, koska se on monta monta kertaa parempi omalla nivelellään. ja sit lopussa eva meni hetken rillalla ja minä vaihoin anniin, ja loppuverkkasin sen. Ja joo toikaan tunti ei auttanut yhtään mun asenteeseen koko kouluratsastusta kohtaan.



 No muttaa sitten tänään meninkin Iidan ponilla mipulla koulutunnin. Ja joo siis meillä ei ollu kankia suussa, koska mipulla ei ees oo sellasii, ja muutenkin eka kerta kun edes menin sillä:D Alkuun se tuntu olevan vähän säpsy, kuunteli niin tarkkaan mitä naapuri puuhas puskassa jne. Mut sitte ku me alettiin ravissa alkuverkkailee ja muuta niin se alko tuntuu paljon paremmalta. Ja sit aluks se ei oikein pehmenny kunnol, mut sit kun aloin vaihtelee enemmän suuntaa yms niin sit se rupes tuntuu tosi hyvälle. Sit ne meidän laukannostot ei ollu mitään kovin hyviä... Mutta lopputuntia kohti nekin parani.    Mut sit se ite laukka oli ihan jees, mut sitten ku vaihoin suuntaa ja nostin laukan oikeeseen, niin ensinnäkin se laukannosto onnistu paremmin, ja se laukka pyöri jotenkin paremmin? ja siin mipu tuntu taas tosi hyvälle: )!
Mut sit kun me alettiin tehä niit tehtävii, taivutuksia ja väistöjä. aluks oli avoa toinen pitkä sivu ja toisella nähänniinku loiva kiemura väistäen. en nyt vois sitä mikskää sik sak väistökskää sanoo tai mitään. Eli aika yksinkertasta. En yhtään kyllä tienny niist avoista etukäteen, mutta ne oikeestaan onnistu melko hyvin, ja väistöt noo, uralta se väisti hyvin mutta uralle takas meni vähän liikaa etupää eellä ja askeleet ei tullu kunnolla.. mutta no, yritin sitä aina vähän korjata. ja tää tehtiin siis ravissa kokoaja. sit tehttiin kaai sama toiseen suuntaan, mutta väistöjen tilalla oli pidennys ravissa keventäen. Ja joo sit meijän muoto vähän hävis ja jtn, en oikein tiiä että muutinko minä jotain siinä ratsastuksessa vaai mikä meni vikaan? jokatapauksessa nuo nyt kanssa suju silleen kohtuullisesti..
  Sit me otettiin vähän laukkaa mukaan. ja seen jälkeen oli joku volttitehtävä viel laukas ja sit kokeiltiin vähän sulkuväistöä keskihalkasijalta uralle, musta tuntu et eka kerta kun mentiin meni parheiten, mut sit tuomaksen mielestä vika, siinä oli melko hyvät ne askeleet, mutta mipu ei oikein tajunnu sitä et mitä tää nyt meinaa et sisälle asetetaan, joteen en oikein saanu sellasta mitenkää oikee oppista sulkuu siihen muttaa ei voi mitään. Sit ravailtiin siin viel loppuravit, ja siin mipu taas tuntu tosi kivalle ja rennolle, vaikka oiskin voinu kuitenkin mennä vähän rauhallisemmassa tahissa.
Tää oli kuitenkin kiva koulutunti pitkästä aikaa: )! mut oli kyll ihan kiva onnistuukkin joskus jossain, mulla nyt tosin ei oo niitä kovin usein tässä lähiaikoina onnistumisia tullu... ja tästä nyt tuli taas aika pitkä teksti, ja koska kello on niin paljon, en jaksa lisätä mitään kuvia ees.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti