keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

vaihtelua ja kavaletti treeniä

Kerrankin lyhyt ja ytimekäs otsikko: D!
supersöpö poni!

Joo mutta tosiaan kerron ensin lyhyesti tiistaista. Menin siis roopella, tosi pitkästä aikaa ellei lasketa sitä että menin sillä viimeviikolla loppuravit, kun vaihdettiin vähän poneja.
Aiheena oli siis puomi ja kavaletti harjoitukset, Mutta niihin kavaletti ja esteharjoituksiin se kyllä meni. tehtiin aika paljon erillaisia kääntelytehtäviä ja sitten yhdellä lijalla vähän askeleensäätöä, mutta vähemmän sitä. Ne kääntöharjotukset oli aika haastavia, varsinkin tolla pohjalla mutta onnistuivat silti ihan jees: ), roope vaihtoi myös laukat hyvin esteiden päällä.

Tänään, keskiviikkona siis menin tanelilla. Sillä oon kerran aikasemmin hypänny enkä edes muista millon. ja pari kertaa mennyt koulutunnilla eikä ikinä oo mikään paras fiilis jäänyt... no ei myöskään nyt. Mä en tiedä mikä siinä on mutta en vaan jotenkin pysty yhtään luottamaan taneliin. Se ei vaan jotenkin oo ehkä mun tyylinen heppa? no en tiedä mutta anyway, mentiin aikalailla samoja tehtäviä kun eilen, mutta oikeestaan ei niitä vaikeimpia kääntely tehtäviä, vaan aika paljon helpompia.
myöskään tota mun luottamusta ei vahvistanut yhtään se, että pohja ei ollut mikään paras ja sitten heppakin vähän jännitti sitä aina joissain tehtävissä. Mulla ei nyt oo oikein fiilistäkään kirjoittaa kun en tiiä, en oo oikein mitään mieltä tosta tunnistakaan ja äitikin valittaa tuolla -.-..
taneli näytti varmaan ulospäin ihan hyvältä suurimmaks osaks, mutta yhessä vaiheessa vaan tuli taas sellanen Ei ei ei, en osaa mitään. hetken mietittyäni hermostuin itseeni, ajattelin vain et mikä hiton idiootti mäkin tässä taas olen, itku kurkussa miettii vaan että kun ei osaa eikä hallihe eikä ikinä opikkaan. Sitten päätin että nyt jatkuu sillä poniratsastajan rohkeudella, ja ainakin ne "en osaa" ajatukset hävis, mutta kääntely tehtävissä taas tuli vähän epävarmuus kun taneli alko liukastelee ja önisee o.o, no ihan hyvinhä ne meni mutta pohja ei ollut tosiaan hyvä niinkun sanoin, ja hevonenkaan ei ole varmin noissa jutuissa.
pörheenä katteli kun muut laukkas ylämäkeen.


tultiin aluks tollasta etettä ympyrällä jonka toista päätä nostettiin joka kerralla.

lähti vähän kaukaa...

näinkin käy joskus.


tultiin pari kertaa toi jumppis niin, että jokaisella esteellä piti koskettaa eri kädellä kypärää, tosin mulla ei ollukkaa ihan ohjien hallinta kunnossa....

tultiin ensin toiseen suuntaan tätä linjaa 5 ja sitten toiseen vielä neljällä.

loppu tunnin kääntötehtävää.


6 kommenttia:

  1. Tiedän tuon tunteen kun itku tulee kurkkuun ja tuntuu, että voe prrrrrrkl ei tuu MITÄÄN. Mutta sitä se ratsastus joskus on.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep. varsin tuttu kieltämättä... ja mulle on tullu sellanen kumma taito valikoida vaan kaikki mitä pitää parantaa, ja mikä ei onnistunut opettajan kommenteista ja sit kaikki hyvä menee ihan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos aina sillon kun on vähänkään sellanen fiilis itellään ettei onnistu.
      mutta sitä tää joskus on, ellei halua pysytellä aivan puskaratsastajana: D

      Poista
  2. Hienostihan tuo meni kuvista päätellen ja myönnän, että itsellänikin oli epävarma olo tuolla kentällä ja meinasin vetää nurin Rillan kanssa. Hyvä ratsastaja sinä olet ja pistät vain tsemppiä siihen. Itsellänikin oli sellainen kausi, että ei onnistu mikään ja tunnin jälkeen vain aina huokaisi, mutta olen alkanut hiukan luottaa siihen, että hyvin se menee ja todellakin ainakin omaan silmääni kuvien perusteella niin on tullut. Joten mene samalla menetelmällä! Se on paljon luottamista tämä ratsastus :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mmm... mutta kun sen pitäs olla yhteistyötä sen hevosen kanssa niin on hirveen vaikee ratsastaa ja tehä tollasia tehtäviä hevosella johon ei pysty luottamaan ollenkaan: /. mut ehkä mä vielä joku päivä oon ite tarpeeks itsevarma menemään vähän epävarmemmillakin hevosilla, tosin eihän nuferkaan oo mikään varma, ei tosiaan : D mutta se vaan riippuu jotenkin niin paljon hevosesta ja nii ;o.

      Poista
  3. Kiva postaus ja mukava ku oli paljon kuviaki! :) Voisko muuten tulla taas kysymyspostaus, ku ei oo niitä vähään aikaan ollu? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! ja juu ajatuksena oli itseasiassa tehdä taas kysymys postaus, kiva jos muillakin on kiinnostusta asian suhteen :)!

      Poista